Geschiedenis

In een fietsenschuurtje van 10 m2  begonnen Wim en Siep Heiwegen in januari 1978 met het verkopen van kleding. Klanten van het eerste uur herinneren zich dit nog goed: Als men even een broek wilde passen dan ging de deur even dicht en wachtte Wim of Siep even onder de carport.
Een jaar later werd het winkel/woonhuis gekocht aan de Deventerstraat (voorheen drogisterij/schilder Nienhaus)  in de wijk Oosterhof. Samengevoegd met onze achternaam werd door een prijsvraag de naam de Heihof bedacht.

Toen er in de Dorpsstraat winkelruimte beschikbaar kwam werd een gedeelte van de collectie daar naartoe verhuisd. In 1989 kwam het gehele winkelpand aan de Dorpsstraat 82 te huur, waarna de gehele collectie onder 1 dak kwam. Het pand aan de Deventerstraat werd verkocht.

In 2000 werd het pand aan de Dorpsstraat aangekocht en fors verbouwd. In deze periode kwamen beide dochters, Renee en Esther, de zaak versterken. De verkoop werd tijdelijk vanuit het oude postkantoor gedaan. Na de verbouwing werd zowel heren- als damesmode verkocht.  In 2003 werd de verkoop van damesmode uitgebreid naar een nieuw pand, iets verderop aan de Dorpsstraat (thans Emma & Sam kinderkleding).

Wegens het plotseling overlijden van Siep Heiwegen, besloten de dochters Renee en Esther de damesmode  na 5 jaar te verkopen en zich volledig op de herenmode te richten.
In 2008 werd wederom verbouwd en het interieur geheel vernieuwd. De winkel kreeg daarmee een totale oppervlakte van 500m2. Wim Heiwegen woont boven de winkel en kan nog lang niet stil zitten, Hij is veel in en rond de winkel te vinden en ondersteunt zijn dochters waar hij kan.  Hij vindt het heerlijk om aan de koffietafel een ieder die dat wil te trakteren op verhalen en drinkt nog graag een kopje koffie met de klanten.

UITLEG munten AKTIE 40 JAAR JUBILEUM

Dit jaar is bij Heiwegen Herenmode een feestjaar.  Naast de acties die u van ons gewend bent hebben we een speciale spaaractie bedacht.  Bij elke €40,- die u bij ons besteedt, ontvangt u 1 munt. Deze munt vertegenwoordigt een waarde. U kunt ALLEEN in 2018 met deze munten bepaalde artikelen kopen.
Bijvoorbeeld een Com4 broek voor 30 munten of een paar Falke sokken voor 4 munten. Informatie over de waarde van de munten is in de winkel beschikbaar

 

Renee en Esther Heiwegen

Wij zijn trots op het feit dat onze ouders in een tijd van crisis (hypotheekrente van 14%) het aangedurfd hebben om een winkelpand te kopen en er vervolgens vol voor te gaan, als startende ondernemers. Dit is altijd de kracht van onze ouders geweest. Er samen iets van maken. Waar onze vader altijd de vliegende keep was, zoals wij dat noemden, zo was onze moeder het vaste baken, zowel thuis als in de winkel. Doordat wij in onze jeugd achter de winkel woonden in, kan je wel zeggen dat het vak er met de paplepel is ingegoten.  Als onze moeder bijvoorbeeld net met het eten bezig was en de winkelbel ging dan wisten wij niet beter dan dat wij de klanten gingen helpen. Hoe jong wij ook waren. Er was altijd wel wat te doen. Na een tijdje een andere baan in het westen van het land te hebben gehad, trok het ondernemerschap zodanig dat wij ongeveer 20 jaar geleden besloten hebben het familiebedrijf voort te zetten.
Net als vroeger onze ouders, vinden wij het ook leuk om samen te werken. We doen samen de inkoop, staan samen in de winkel en ook in onze vrije tijd doen we graag iets samen.

De laatste jaren zijn er door invloed van crisis en de opkomst van webshops de omzetcijfers wel gedaald, maar door trouwe klanten en keuzes in onze bedrijfsvoering hebben we ons daar doorheen weten te slaan. We hebben echter bewust geen concessies  gedaan op het gebied van de kwaliteit en onze service is altijd op nummer 1 blijven staan. Wij  zijn dankbaar voor iedere klant. Wij hopen nog jaren in goede gezondheid de winkel voort te kunnen zetten en zien de toekomst met vertrouwen en inspiratie tegemoet.Graag tot ziens bij ons in de winkel. En zoals altijd: de koffie staat klaar!